Auto laten polijsten

De moderne technologie is zo ver gevorderd en maakt gebruik van geavanceerde technieken dat professionele detailers nu gemakkelijk hun werk kunnen verchromen en een kwaliteit lakwerk kunnen produceren die beter is dan het origineel. Uiteraard worden hiervoor gespecialiseerde gereedschappen en machines gebruikt om de beste resultaten te bereiken.

De moderne technieken en gereedschappen die gebruikt worden bij het detailen van een auto hebben nu de kracht om een kwaliteitsafwerking te produceren die vergelijkbaar is met die van een hoog opgeleide autodetailing specialist. De meeste autopoetsers zullen niet in staat zijn de technische Touch Up klus zelf te klaren met de huidige toegankelijkheid van apparatuur en moderne technieken.

Het is nu aan de detaillist om zijn eigen apparatuur te gebruiken en de bekwaamheid te ontwikkelen om zijn werk te verchromen met hoge-definitie details.

Het verchroomingsproces is de meest doeltreffende, snelle en goedkope methode om de levensduur van lakwerk en verchroomapparatuur te verlengen.

Degene aan wie een klus wordt toevertrouwd, of het nu een autodetailer, een autopoetser of een doe-het-zelver is, moet volledig op de hoogte zijn van de verchromingstechnieken.

De juiste wastechnieken rond het voorreinigen van het voertuig en het onderhoud van het chromeringsoppervlak zijn even belangrijk.

Met de juiste informatie en het juiste materiaal is het retoucheren en afwerken van chroomsporen een gemakkelijk uit te voeren klus voor iedereen, ongeacht zijn of haar niveau.

Elke auto kan worden verchroomd en verchroomingsapparatuur kan worden gebruikt voor het bijwerken en afwerken van platina, rhodium en koper.

Als u denkt aan het omschakelen naar verchromen als een automotive service center, zult u profiteren van de voortdurende ontwikkeling en innovatie van de industrie om u heen. Verchromen producten en diensten zijn op grote schaal beschikbaar en de kosten van de operatie zijn niet onbetaalbaar. verchromen is een zeer bekwame operatie en als zodanig is het een zeer winstgevende business.

Als u deze term nog nooit in uw leven bent tegengekomen, bent u zich er misschien niet helemaal van bewust wat het inhoudt. Het komt erop neer dat wanneer gezouten legeringen in chroom worden gedompeld, het chroom in feite op het metaal wordt geplateerd. Een verchromingsoperatie bestaat uit een aantal fasen. De productielijn voor het verchromen is vergelijkbaar met een mengmachine, aangezien het voorwerp in chroom wordt gedompeld en een verchroomingsoplossing wordt ingespoten. Het chroom wordt door de soda in de oplossing geladen en het gewenste resultaat wordt bereikt. Hoe complexer de productielijn voor het aanbrengen van een chroomlaag, des te groter de kans dat het product een ingewikkelde afwerking krijgt.

Als gezouten legeringen in een chroomoplossing worden gedompeld, wordt het chroom door de oplossing geladen en wordt het voorwerp vervolgens voortdurend in chroom gedompeld om de afgewerkte deklaag af te werken. Als het voorwerp recht door de rails wordt geladen, is vlokvorming te verwachten. De vlokvorming is in feite de gelijkmatig verdeelde coating die op het oppervlak van het chroom ontstaat.

Verchromen daarentegen is een snelle doe-het-zelf operatie. Het chroom wordt eerst op een vormblok aangebracht en vervolgens wordt het product in een groot aantal ingewikkelde krommingen tussen de opeenvolgende lagen chroom geperst. Zodra het gewenste ruitoppervlak is bereikt, wordt het chroom in de verchroomingsoplossing gedompeld en is de klus geklaard. Verchromen kan op twee manieren worden gedaan: automatisch of met de hand. De automatische instelling wordt bereikt door het handmatig indrukken van de verchroomingshamer totdat het gewenste niveau van verchromen is bereikt. Het manuele instelmechanisme impliceert het Nero temperament en alleen de opgeleide vakmensen gebruiken deze methode.

Een van de meest populaire toepassingen van verchromen in de automobielindustrie is het verfraaien van bumpers en deurgrepen. Verchromen wordt ook gebruikt om uitlaten en carrosseriedelen aan te kleden. De beroemde Cadillac bumpers kunnen dit soort verchroming bevatten omdat het helpt om rechtop te staan in het midden van de bumper. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar het beschermt ook het plaatwerk tegen vervorming. Een ander gebruik is om de motorkap en de onderkant van een voertuig aan te kleden. Dit wordt meestal gedaan met een bandschuurmachine met korrel 60. De bandschuurmachine snijdt het chroom en houdt het op zijn plaats. Dit wordt nagebootst op het buitenoppervlak zodat het chroom niet per ongeluk zou breken of worden verwijderd.ents worden gemaakt om eruit te zien alsof het metaal werkelijk stroomt en de velgen worden gemaakt om eruit te zien alsof zij niet met petrochemische stoffen lopen.